10 iemesli, kāpēc 2023. gadā ikvienam ir nepieciešams e-velosipēds

Ievietots by Davis Paipa

Straujais elektro velosipēdu popularitātes pieaugums neliecina, ka tas drīz varētu palēnināties. Kas ir tik lielisks par šiem akumulatora darbināmajiem “draugiem”, un kāpēc mūsdienās tie ir tik pieprasīti? Lasi tālāk par 10 iemesliem, kāpēc 2023. gadam vajadzētu būt tam gadam, kad beidzot iegādāties e-velosipēdu. 

 

1. Kļūsti vesels

Tas ir izplatīts mīts, ka e-velosipēdi visu darbu dara cilvēka vietā. Tā nav taisnība! Lielākajai daļai modeļu ir pedāļa palīgi- tas nozīmē, ka tie līdz noteiktam ātrumam palielina visu pedāļa radīto jaudu, kā arī ir iespējams izvēlēties braukt ērtāk vai doties ātrāk. Tas nozīmē, ka kardio treniņš joprojām ir pilnīgi iespējams. 

E Velosipēds scott

2. Zemei draudzīgi

Kaut arī e-velosipēds ir motorizēts transporta veids, tie nerada kaitīgos izmešus, padarot tos par vienu no videi draudzīgākajiem pārvietošanās līdzekļiem.

Daudzi braucēji saka, ka pēc pirmā e-velosipēda iegūšanas viņi gandrīz visu laiku var atstāt automašīnas atslēgas mājās. Tas ir milzīgs ieguvums videi.

Atsauksmes pat liek domāt, ka e-velosipēdu īpašnieki, iespējams, ar savu velosipēdu pārvietojas biežāk nekā cilvēki ar “parastu” velosipēdu. Lielākā daļa e-velosipēdu lietotāju apgalvo, ka viņi velosipēdu izmanto vismaz vienu reizi dienā, savukārt tie, kuriem ir tradicionālie velosipēdi, mēdz braukt tikai trīs, četras reizes nedēļā.

3. Iekaro pasauli

Braukšana ar e-velosipēdu var nozīmēt mērot lielus attālumus, jo tagad tas ir daudz vienkāršāk. Ar e-velosipēdu nekas netraucēs izpētīt jaunas pasaules vietas- pretvēja pūšana vai braukšana kalnos vairs nebūs attaisnojums.   

E Velo brauciens pie dabas un jūras scott

4. Ērta pārvietošanās

Jebkurš velosipēdists, kurš ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, var pateikt, ka viņi bieži darbā ierodas diezgan nosvīduši un, iespējams, pat noguruši. Izmantojot e-velosipēdu, lai nokļūtu darbā, ne tikai tiek samazināts brauciena laiks, bet arī tas neprasa ieguldīt lielas pūles un enerģiju. Tas nozīmē, ka nevajadzēs domāt par papildu drēbju turēšanu darba vietā- ar e-velosipēdu var braukt pat visskaistākajās drēbēs. Turklāt vieta, kas reiz varēja šķist par tālu, lai brauktu ar velosipēdu, tagad var būt viegli sasniedzama.

5. Ietaupiet naudu

Braucot ar e-velosipēdu, nav nepieciešama īpaša licence, reģistrācija, nodokļi vai apdrošināšana. Tas nozīmē, ka eksplutācijas izmaksas e-velosipēdam salīdzinājumā ar automašīnu ir zemas.
E-velosipēdu cenas svārstās no aptuveni 1000 eiro līdz pat 4800 eiro. Tie patiesībā nav izteikti dārgāki par kvalitatīvu ceļa velosipēdu. Protams, daži remonti un rezerves daļas var izmaksāt dārgi, taču, ja salīdzina ar degvielas, ikgadējo nodokļu, stāvvietu biļešu un citām ar automašīnu saistītām izmaksām, ir viegli just, ka braukšana ar e-velosipēdu ir daudz ekonomiskāka. 

Pilsētas elektro velosipēds

6. Bagāžas pārvedāšana

Bagāžas pārvadāšanas laikā velosipēds var kļūt smags un nestabils. Viena no vislabākajām e-velosipēdu priekšrocībām ir tā, ka priekšmetu pārvadāšana ir ērta, jo daudzi e-velosipēdi tiek komplektēti ar statīviem un groziem. Tiem ir daudz praktisku pielietojumu, atvieglojot ikdienas dzīvi, piemēram, ir vieglāk un ērtāk nogādāt pirkumus no veikala līdz mājām vai arī kādā nedēļas nogales izbraucienā var paņemt līdzi noderīgas mantas. 

7. Droša braukšana

Tā kā velosipēdiem ir nepieciešamas dažas sekundes, lai palielinātu ātrumu, lielākā daļa velosipēdu negadījumu notiek parastajos vai apļveida krustojumos, kur braucējs pazūd starp automašīnām, un to ir grūtāk pamanīt. Mazāk ticams, ka tas notiks ar e-velosipēdu braucēju, jo viņi spēj ātrāk izkļūt no šīs “bīstamās zonas”. 

Nav arī noslēpums, ka daudzi velosipēdisti pat sāk braukt pie sarkanās gaismas, tāpēc, ka ir sarūgtināti par to, ka pēc apstāšanās ir jāatgūst vienāds ātrums ar automašīnām. E-velosipēds to atstāj pagātnē. Tāpat ir arī viegli samazināt ātrumu līkumos un stūros, jo to atgūt var ātri un nesāpīgi.

E Velo braucu pie dabas scott

8. Turiet pedāli

Diemžēl daudzi cilvēki pēc noteikta vecuma uzskata, ka viņi ir pārāk veci vai nav pietiekami sportiski, lai varētu braukt ar velosipēdu. E-velosipēdi to ir padarījuši par pagātni, sniedzot vecāka gadugājuma cilvēkiem iespēju, pārliecību un brīvību pārvietoties ar velosipēdu tāpat kā iepriekš, turklāt daudzos gadījumos arī ātrāk un uz tālākiem galapunktiem. Dažiem cilvēkiem e-velosipēdi lieliski sašaurina plaisu starp tradicionālo velosipēdu un pilnībā motorizētu transportlīdzekli. Tas pat varētu iedvesmot viņus pirmo reizi mūžā pastāvīgi sēsties uz diviem riteņiem. 

9. Dizains un aprīkojums

Pēc 8. punkta ir svarīgi atzīmēt, ka e-velosipēdi nav pieejami tikai vienā stilā vai vienam demogrāfiskam modelim. Daudzi cilvēki ir pārsteigti, uzzinot, ka e-velosipēdi tiek ražoti dažādos stilos- sākot no funkcionāliem pilsētas velosipēdiem ar aizmugurējiem bagāžniekiem līdz ceļu velosipēdiem, kā arī kalnu velosipēdiem ar pilnu balstiekārtu. Ir pieejami arī bērnu velosipēdi, tāpēc jauniešu neapmierinātība par vairāku dienu braucienu ar velosipēdu ģimenes lokā drīz varētu tikt aizmirsta.

10. E-velosipēdi uzlabojas

Elektro velosipēdi saņem daudz kritikas par to, ka tie ir neparocīgi un vizuāli nepievilcīgāki par klasiskajiem velosipēdiem. Taču e-velosipēdu dizains ir uzlabojies un uzlabosies arī turpmāk, bet akumulatori un motori kļūs pārdomātāki. Tāpēc, ja tas ir vienīgais iemesls, kurš ir atturējis no e-velosipēda iegādes, jāseko līdzi tirgum- diezgan drīz tik viegli vairs nevarēs pateikt, kurš ir e-velosipēds un kurš ir tradicionālais. Pie mums jūs atradīsiet sev piemērotāku, jo mēs piedāvājam lielāko elektro velosipēdu piedāvājumu Latvijā - https://libaubike.lv/ru/collections/elektrovelosipedi

Mūsu E-Velo piedāvājums ar piegādi 3-7 darba dienās.

Pieejamie Zīmogi

Pieredzējušu Ekspertu Viedoklis
Bezmaksas Atgriešana Veikalā
Droša Iepirkšanās
24/7 Palīdzības Centrs
Jūs esat veiksmīgi kvalificējies atlaidei
Salidzini.lv logotips Latvijas interneta veikali